tiistai 22. tammikuuta 2019

HSL:n hallitus hyväksyi kehittämisehdotukset

HSL:n hallitus käsitteli tänään tiistaina 22.1.2019 Kirkkonummen liityntälinjaston tarkastelussa suunniteltuja kehittämisehdotuksia. Hallitus hyväksyi kehittämisehdotukset esityksen mukaisesti, ja tavoitteena on, että muutokset tulisivat voimaan 4.3.2019.

Muutosten tärkeimpänä tavoitteena on nopeuttaa matkustamista Kirkkonummen ja Matinkylän välillä. Tällä vastataan asiakkaiden toiveisiin, sillä esimerkiksi viime syksynä tehdyssä liikkumiskyselyssä asiakkaat toivoivat eniten nopeampaa yhteyttä Matinkylään.

Kirkkonummen liityntälinjaston tarkastelu on päättynyt, ja HSL:n hallitus on hyväksynyt kehittämisehdotukset 22.1.2019 kokouksessaan.
Kirkkonummen liityntälinjaston tarkastelu on päättynyt, ja HSL:n hallitus on hyväksynyt kehittämisehdotukset 22.1.2019.

Tulevat muutokset


  • Perustetaan uusi linjavariantti 172V. Linja kulkee Kantvikista Kirkkonummen matkakeskuksen kautta suoraan Gesterbyhyn, josta se jatkaa linjan 172 reittiä Masalan kautta Matinkylään. Linja liikennöi nykyisen linjan 172 lähtöjen tilalla ruuhka-aikoina 30 minuutin välein. 
  • Linja 172 alkaa liikennöidä arkisin ruuhka-aikojen ulkopuolella 60 minuutin välein korvaten nykyisen linjan 173 lähdöt. 
  • Linja 173Z alkaa liikennöidä ruuhka-aikojen lisäksi myös päivä-, ilta- ja viikonloppuliikenteessä. Vuorovälit linjalla 173Z ovat ruuhkassa 30 minuuttia ja ruuhka-ajan ulkopuolella 60 minuuttia. 
  • Linjaa 173(K) liikennöidään jatkossa ainoastaan varhaisaamuisin ja iltaisin niin arkena kuin viikonloppuisin.

Kirkkonummen liityntälinjasto 4.3.2019 alkaen.
Matinkylän ja Kantvikin välille perustetaan uusi linja 172V, ja linja 173Z alkaa liikennöidä myös ruuhka-ajan ulkopuolella.
Saat suuremman karttakuvan klikkaamalla tästä.


Muutoksien hyödyt ja haitat


Muutokset vaikuttavat eniten Kantvikin ja Tolsan sekä Ravallsin ja Lindalin alueilla asuviin ja liikkuviin.

Muutosten ansiosta ruuhka-aikojen matkat Kantvikista ja Kolsarista Gesterbyhyn ja Gesterbystä matkakeskukselle nopeutuvat. Haittapuolena on, että Kantvikin yhteydet Ravallsiin ja Lindaliin muuttuvat ruuhka-aikaan vaihdollisiksi.

Ruuhka-aikojen ulkopuolella matka-aika Matinkylään lyhenee Kantvikin ja Upinniemen suunnalta noin 20 minuuttia. Tolsassa on jatkossa palvelua myös hiljaiseen aikaan linjan 173Z vuoksi. Lisäksi Kantvikin alueen vuorotarjonta tuplaantuu ruuhka-aikojen ulkopuolella. Yhteydet Upinniemestä Ravallsiin, Gesterbyhyn ja Masalan reitille muuttuvat vaihdollisiksi ruuhka-aikojen ulkopuolella.

HSL:n hallituksen kokouksen pöytäkirja löytyy täältä.

Blogin päivittäminen päättyy


Erittäin suuret kiitokset kaikille teille, jotka olette osallistuneet tähän Kirkkonummen liityntälinjaston tarkasteluun niin blogia seuraamalla ja kommentoimalla, vastaamalla liikkumiskyselyyn, kommentoimalla linjastoluonnosta tai osallistumalla asukastyöpajaan!

Päätämme blogin päivittämisen tähän. Edellä mainituista muutoksista tiedotetaan vielä HSL:n nettisivuilla lähempänä muutosajankohtaa.

Päivitetty linkki hallituksen kokouksen pöytäkirjaan 22.1.2019 klo 15:40.
Lisätty kuva Kirkkonummen liityntälinjastosta 23.1.2019 klo 16:35.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.