keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Liikkumiskyselyn lopulliset tulokset osa 1

Kirkkonummen liityntäyhteyksien kehittämisen tueksi keräsimme lähtötietoja liikkumiskyselyllä, joka oli avoinna 8.–24.10. Kysely keräsi noin 2000 vastaajaa, ja kartoille merkittiin lähes 11 000 kohdetta. Kiitos erittäin ahkerasta vastaamisesta kaikille! Seuraavassa esittelemme poimintoja kyselyn tuloksista.

Liikkumiskyselyssä vastaajia pyydettiin merkitsemään kartalle oma työ- ja/tai opiskelupaikka. Kyselyyn vastanneiden työ- ja opiskelupaikat sijoittuvat pääasiassa Kirkkonummen keskustaan, Helsingin keskustaan sekä länsimetron asemien läheisyyteen.

Kyselyyn vastanneiden työ- ja opiskelupaikat.
Vastaajien merkitsemät työ- ja opiskelupaikat
Liikkumiskyselyssä kysyttiin myös esimerkiksi vapaa-ajanviettopaikoista. Kyselyyn vastanneet viettävät vapaa-aikaansa Kirkkonummen ja Helsingin keskustojen lisäksi esimerkiksi Masalassa, Matinkylässä ja Tapiolassa. Suosituimpiin kohteisiin pääsee tällä hetkellä julkisella liikenteellä.

Kyselyyn vastanneiden vapaa-ajanviettopaikat.
Vastaajien merkitsemät vapaa-ajan paikat

Junaan vai metroon?


Kyselyyn vastanneet haluavat liityntäyhteyksien suuntautuvan tasapuolisesti sekä junaan että metroon. Lisäksi moni vastaaja käyttää 170-sarjan linjoja Kirkkonummen sisäisiin yhteyksiin. Yhtenä projektin kehittämistoimenpiteenä tulemmekin tarkastelemaan junavaihtojen toimivuutta. Tällä hetkellä aikataulut on suunniteltu siten, että vaihto tehtäisiin U-junaan.

Kyselyyn vastanneiden mielipide liityntäyhteyksien suuntautumiseen.
Vastaajien mielipide liityntäyhteyksien suuntautumiseen
Liikkumiskyselyn välituloksista tehdyssä blogipostauksessa esittelimme jo, mitä kyselyyn vastanneet haluaisivat lisätä nykyiseen linjastoon. Nyt kun lopulliset tulokset ovat nähtävillä, niin tämä tulos ei muuttunut, vaan toiveiden järjestys pysyi samana. Useimmat toivoivat siis nopeampaa yhteyttä Matinkylän metroasemalle. Toiseksi eniten toivottiin, että vuoroväliä Matinkylään tihennettäisiin.

Vastaajien mielestä nykyiseen linjastoon lisättävät asiat.
Vastaajien mielestä nykyiseen linjastoon lisättävät asiat
Seuraavassa postauksessa esittelemme avoimissa vastauksissa esille tulleita asioita. Mutta sitä ennen kerro meille, mitä mieltä olet näistä tuloksista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.