torstai 18. lokakuuta 2018

Kirkkonummen liikkumiskyselyn välituloksia

Kirkkonummen alueen liikkumiskysely on ollut auki nyt kymmenen päivää ja olemme saaneet jo lähes 1700 vastausta. Hienoa, kiitos kaikille jo kyselyyn vastanneille! Jos et ole vielä ehtinyt vastata, niin aikaa on 24.10. asti. Kyselyyn pääset tästä: https://app.maptionnaire.com/fi/4873/

Olemme käyneet läpi kyselyyn tulleita vastauksia ja tässä postauksessa esittelemme muutaman poiminnan niistä. Sen jälkeen kun kyselyn vastausaika on päättynyt, käymme vielä uudestaan kaikki vastaukset läpi sekä luemme avoimet vastaukset. Julkaisemme sitten lisää vastauksia täällä blogin puolella. Mutta nyt välituloksiin:

Kyselyn alussa vastaajia pyydetään merkitsemään kartalle oman kotinsa sijainti. Kuvasta näemme, mistäpäin Kirkkonummea ja ylipäätänsä pääkaupunkiseutua kyselyyn on vastattu. Vastauksia on tullut eniten Kirkkonummen keskustan alueelta, Masalasta, Kantvikista ja Veikkolasta.

Kyselyyn vastanneiden merkitsemät kodit.
Kyselyn vastaajien merkitsemät kodit
Kyselyyn on tullut hyvin vastauksia eri ikäluokista. Tämä on hyvä asia, sillä tällöin kysely on tavoittanut sekä koululaisia että opiskelijoita kuten myös työssäkäyviä ja muita aikuisia sekä vanhempaakin väestöä.

Kyselyyn vastanneiden ikäryhmät.
Kyselyyn vastanneiden iät

Toiveena Matinkylän yhteyksien parantaminen


Enemmistö vastaajista toivoo nopeampaa ja tiheämpää yhteyttä Matinkylän metroasemalle. Osalla matkustajista matka-ajat pitenivät länsimetron ja liityntälinjojen aloitettua, kun entinen suora bussiyhteys Kamppiin muuttui vaihdolliseksi. Tässä Kirkkonummen liityntälinjaston tarkastelussa ei ole tarkoituksena palauttaa suoraa bussiyhteyttä Kamppiin, vaan pohtia muita keinoja, joilla matkustajia voitaisiin palvella paremmin. Nopeampi liityntäyhteys Matinkylän metroasemalle lyhentäisi kokonaismatka-aikaa.

Matinkylän yhteyksien lisäksi vastaajat pitävät tärkeinä asioina tiheämpiä vuorovälejä ruuhka-ajan ulkopuolella ja tiheämpää yhteyttä Kirkkonummen asemalle.

Kyselyyn vastanneiden mielestä nykyisen linjaston kehittämiskohteet.
Vastaajien mielestä nykyiseen linjastoon lisättävät asiat

Mitä mieltä olet tähänastisista tuloksista? Oletko samaa mieltä, että juuri yhteyksiä Matinkylään pitäisi parantaa? Kommentoi postaukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.