tiistai 23. lokakuuta 2018

Kysymyksiä ja vastauksia

Linjan 173 bussi Upinniemen päätepysäkillä syyskuussa.
Kuva linjan 173 bussista on otettu Upinniemen päättäriltä suunnittelijoiden maastokäynnillä 28.9.2018.
Seuraavaksi käymme läpi kysymyksiä ja kommentteja, joita Kirkkonummen liityntälinjaston tarkastelu on tähän mennessä herättänyt. Aiheet on poimittu esimerkiksi Facebookin puolelta, palautteista ja liikkumiskyselyn vastauksista.

Moni on toivonut takaisin suoraa bussilinjaa Kamppiin. Tässä projektissa keskitytään pohtimaan, miten juuri liityntälinjoja voidaan kehittää. Eli valitettavasti suoria bussilinjoja Kamppiin ei olla palauttamassa.

Osa on esittänyt toiveen, että metroa jatkettaisiin Kirkkonummelle. Metroliikenne Espooseen alkoi marraskuussa 2017. Seuraavan kerran metrolinjaa jatketaan Kivenlahteen. Tämänhetkisen arvion mukaan liikenne Kivenlahden-osuudella alkaisi vuonna 2023.

Kirkkonummelle toivottu lisää junavuoroja


Useampi on toivonut, että Kirkkonummelle kulkevien junien vuoroväliä tihennettäisiin.
Käytännössä rantaradan junaliikennettä ei juurikaan ole mahdollista tihentää ennen Espoon kaupunkiradan toteuttamista. Lisäksi Kirkkonummen ratapihan toimivuus on rajoittava tekijä, eli kaupunkiradan lisäksi tiheämpi junaliikenne vaatisi parannustoimenpiteitä (muun muassa uusia vaihteita) Kirkkonummelle. Ja pelkästään Kirkkonummen matkustajamäärätkään eivät perustele vuorovälin tihentämistä, koska valtaosa rantaradan matkustajista tulee kyytiin Espoon puolelta.

Tällä hetkellä osuudella Helsinki–Kauklahti kulkevat E- ja U-junat 15 minuutin välein ja niiden väliin on jätettävä tilaa kaukojunille. Koska kaukojunat eivät pysähtele väliasemilla, pitää niiden eteen varata tarpeeksi marginaalia aikatauluissa. Sama tilanne on Y-junan suhteen – koska se pysähtelee harvemmin, se ei voi lähteä tasavälisesti U-junan kanssa, vaan se lähtee pääteasemalta melko lähellä seuraavaa U-junaa. Esimerkiksi nyt Y-juna lähtee Kirkkonummelta Helsinkiin klo 8:03 ja U-juna klo 8:07. Lisäksi Y-junaan vaikuttaa se, että rataosuus Kirkkonummi–Siuntio on yksiraiteinen, jolloin Y-juna on sovitettava tarkasti kaukojunien väliin.

Muutama on myös toivonut suoraa bussiyhteyttä Kirkkonummelta Jumboon. Valitettavasti vähän käytetyille yhteysväleille ei ole kustannustehokasta tarjota suoraa bussiyhteyttä, vaan tällöin yhteys on vaihdollinen.

Mihin muuhun haluaisit saada suunnittelusta vastauksen? Kommentoi postaukseen!

PS. Liikkumiskyselyyn voit vastata vielä keskiviikkoon 24.10. asti osoitteessa: https://app.maptionnaire.com/fi/4873/

2 kommenttia:

  1. Kivenlahden (ja Matinkylän) metroasemaa silmälläpitäen myös Evitskogintie-Lapinkyläntie-reitti kaipaisi liityntälinjaa. Reitti vie hyvin luontevasti keskiseltä Kirkkonummelta Lapinkylän kyläkeskuksen läpi Kauklahdenväylälle ja metron varrelle. Jostakin syystä tätä tietä Helsinkiin ei tällä hetkellä huomioida julkisen liikenteen kehittämisessä, vaikka se on monen työ- ja koulumatkareitti.

    VastaaPoista
  2. Hei ja kiitos kommentistasi! Tällä hetkellä aluetta palvelee lähinnä koululaisten tarpeisiin suunniteltu linja 909(K). Pistämme ehdotuksesi talteen ja tarkastelemme sitä sitten, kun suunnittelemme metron jatkeen liityntälinjastoa.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.