![]() |
Työpajassa käytettiin keskustelun tukena osin kuvitteellisia linjakarttoja. |
Työpajan aluksi kerroimme, mistä tässä Kirkkonummen liityntälinjaston tarkastelussa on kyse. Iloksemme huomasimme, että lähes kaikki olivat kuulleet projektista ennakkoon ja moni oli myös vastannut liikkumiskyselyymme!
Seuraavaksi vuorossa oli keskustelua siitä, miten joukkoliikenne palvelee nyt, mitä hyvää ja huonoa yhteyksissä on. Tämän jälkeen työskenneltiin 2-3 henkilön ryhmissä ja tutkittiin kahta erilaista linjastokarttaa. Olimme keskustelun avaamiseksi tehneet muutamia muutoksia nykyisten linjojen reitteihin. Annettu tehtävä ei ollut helppo, sillä oman liikkumisen lisäksi piti arvioida vaihtoehtoja muidenkin kannalta. Linjastovaihtoehdot, joita osallistujille esiteltiin, eivät olleet todellisia linjastosuunnitelmia, vaan kärjistettyjä reittivaihtoehtoja keskustelun herättämiseksi. Tärkein anti työpajassa oli juuri se osallistujien keskustelu ja mielipiteet asiasta.
![]() |
Analysoimme työpajan havaintoja ja palautteita samankaltaisuusmenetelmää käyttämällä. |
![]() |
Muistilapuille kirjattuja havaintoja. |
Mitä mieltä sinä olet, pitäisikö tällaisia asukastyöpajoja järjestää myös jatkossa, kun teemme linjastosuunnitelmia?
Sarvvvik unohdettu? se tarvitsee huonojalkaisille palvelulinjan niin kamalan jyrkän ja pitkän mäen takia. Bussia odotellessa saa joka kerta ihmetellä, tukleeko se bussi vai menikö se jo , koska linjat niin pitkät! Huh huh.
VastaaPoistaSarvvikin ohi menevää liikennettä voisi miettiä vähän uudestaan, koska se ei ole asukasmäärään nähden kovin hyvä. Vanha suora yhteys Kamppiin olisi kova sana, koska sille olisi varmasti vieläkin kysyntää. Vaihto Matinkylässä lisää matka-aikaa aivan kohtuuttoman paljon.
VastaaPoista